FAQ zakelijk leasen

Mag mijn partner ook rijden met mijn leaseauto?
Jazeker, dat is geen enkel probleem. Uw partner of bijvoorbeeld uw kinderen mogen ook gebruikmaken van uw leaseauto of -bus.

Kan ik als startende ondernemer een leasecontract afsluiten?
Ja, dat kan. Al gelden er wel iets zwaardere regels voor een startende ondernemer dan voor een bedrijf dat al een paar jaar bestaat. Maar LuxorLease is een ‘hands on’ zakelijke partner die graag meedenkt in mobiliteitsoplossingen, dus ook met startende ondernemers, dat zijn we tenslotte zelf ook ooit geweest. Wilt u meer weten of vooraf uw keuze toetsen, bel ons dan even.

Er zijn meerdere dealers in mijn buurt waar ik mijn voertuig zou kunnen kopen, mag ik zelf kiezen waar ik hem koop?
Ja, in principe kunt u, uw auto of bus kopen waar u maar wilt. De betreffende dealer moet wel onze leveringsvoorwaarden accepteren. Maar dit is in de meeste gevallen geen probleem. Twijfelt u en wilt u vooraf zekerheid, bel ons even.

In afwachting van mijn nieuwe auto zit ik zonder vervoer, kunnen jullie me daarmee helpen?
Uiteraard. Als u in afwachting van uw nieuwe leaseauto of -bus zonder vervoer zit kunnen wij u vervoer aanbieden tegen een passend maandtarief. Samen met u kijken we welk soort vervoermiddel u in die periode nodig heeft en daar zoeken we een zo goed passende, tijdelijke oplossing voor.

Ik heb een nieuwe medewerker met een proeftijd. Kan ik ook voor een korte periode een auto leasen?
Ook daarin kunnen we u voorzien. Afhankelijk van de termijn kijken we samen met u wat de meest slimme oplossing hiervoor is, maar we hebben altijd een mobiliteitsoplossing die u past. Neem hiervoor even telefonisch contact met ons op.

Is het mogelijk een leaseauto over te kopen?
Die mogelijkheid is er. Dat kan na het aflopen van de contractsduur maar ook voordat deze is verstreken. Als u de auto wilt overnemen voor het einde van de contractsduur moet u wel rekening houden met een afkoopsom.

Is het mogelijk om privé een auto te leasen?
Ja, we bieden deze mogelijkheid. Kijk hiervoor op onze website onder ‘private lease’.

Mag ik gedurende de looptijd van het contract van leaseauto wisselen?
Nee, u dient altijd eerst uw leasetermijn uit te dienen. Mocht u toch willen wisselen dan moet u het lopende contract afkopen en daarna kunt u een andere auto leasen. Wilt u wisselen of bevalt uw auto niet, neem even contact op, dan kijken we samen met u hoe we het kunnen oplossen.
Is er een minimaal aantal kilometers dat ik moet rijden per jaar om te kunnen leasen?
Nee, u kunt zelf bepalen hoeveel kilometers u rijdt per jaar.

Hoe snel kan ik in mijn leaseauto rijden?
Dit is volledig afhankelijk van wat voor auto of bus u wilt gaan rijden. De gemiddelde levertijd van een nieuwe auto of een bus is 2 tot 3 maanden. Wilt u sneller rijden dan kunnen we voor een oplossing zorgen in de tijd die u moet wachten. Of we kijken samen met u naar een auto of bus die we uit voorraad kunnen leveren. Dan kunt u in principe binnen een week rijden.

Voor iedereen een passende leasevorm
Of u nu een zakelijke rijder bent en een auto, bestelbus of vrachtwagen wilt leasen. Of u wilt als privépersoon een auto leasen? Wij hebben de geschikte leasevorm voor u. Welke vorm het beste bij u past hangt af van een aantal factoren. Is iets niet helemaal duidelijk of wilt u meer weten? Geen probleem, bel ons op (010) 850 40 00 voor een vrijblijvende afspraak en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

 

FAQ prive leasen

Wat is private lease/privé lease?
Privé lease of private lease van een auto is het leasen van een auto als privépersoon. U betaalt één bedrag per maand en daarin zitten alle kosten voor de auto behalve de brandstof. Alle andere kosten zoals onderhoud, banden en verzekering zitten in het maandbedrag. U betaalt voor het gebruik van de auto. De auto blijft juridisch en economisch eigendom van LuxorLease.

Wat zijn de voordelen van private lease?
Eén van de grootste voordelen van private lease is de helderheid in kosten. U weet vooraf precies wat u per maand kwijt bent aan uw auto. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken over onverwachte kosten voor verzekering, banden, reparatie en onderhoud van uw auto.

Wat kost private lease per maand?
Voor die vraag kunt het beste contact met ons opnemen. Want de prijs per maand is vooral afhankelijk van de auto of bus die u kiest en hoeveel kilometers u rijdt per jaar. Aan de hand van uw keuzes laten we u vooraf precies zien hoe de kosten zijn opgebouwd en wat het bedrag (inclusief btw) is dat u per maand betaalt.

Kan iedereen een auto leasen bij LuxorLease?
Jazeker, iedere particulier kan bij ons een auto of bus leasen. Wel voeren we bij iedere aanvraag een kredietcheck uit, als onderdeel van onze acceptatieprocedure.

Kan ik iedere auto kiezen die ik wil?
Ja, u bepaalt zelf welke auto in welke uitvoering en met welke accessoires u wilt leasen. Uiteraard hangt er aan iedere auto een prijskaartje. We kijken samen met u, welk maandbedrag past.

Kan ik accessoires en opties toevoegen aan mijn auto?
Uiteraard. U kunt alles op uw nieuwe auto kiezen, wat u maar wilt. Er zijn uiteraard wel grenzen die vooral bepaald worden door het maandbedrag. Hoe duurder de opties, hoe duurder de auto en des te hoger uw maandbedrag wordt. Voor iedere situatie geldt een redelijk maximaal maandbedrag, zodat u niet in de problemen komt. We adviseren u hier graag persoonlijk over.

Kan ik kiezen voor all-season banden of extra winterbanden?
Vanzelfsprekend is het mogelijk om voor uw private lease auto all-season (all weather) of extra winterbanden te bestellen, zodat u in elk seizoen veilig de weg op kan. Deze optie wordt verwerkt in het maandelijkse leasebedrag.

Aan welke eisen moet ik voldoen als ik wil leasen?
We voeren bij iedere aanvraag een kredietcheck uit. Om dit te kunnen doen hebben we van u de volgende zaken nodig; een kopie geldig rijbewijs, een kopie van de meest recente loonstrook en een recent bankafschrift met daarop vermeld uw loonstorting en uw woonlasten. Aan de hand daarvan voeren we de check uit en krijgt u te horen of u in aanmerking komt.

Ik heb een BKR-codering, kan ik dan toch een auto via private lease bij jullie regelen?
De toetsing op BKR-notering maakt deel uit van onze acceptatieprocedure. Een BKR- registratie is geen probleem. Heeft u een lopende BKR-codering dan zullen we per geval kijken hoe we hiermee omgaan.

Wat heeft u van me nodig om te zien of ik in aanmerking kom voor private lease?
Uw meest recente loonstrook, een bankafschrift met daarop de storting van uw loon, een bankafschrift waar uw woonlasten op staan (meest recente hypotheek- of huurbetaling), een kopie van een geldig paspoort of rijbewijs. Bent u korter dan 12 maanden in dienst? Of heeft u een tijdelijk dienstverband? Dan ontvangen we graag een werkgeversverklaring.

Wat is er inbegrepen in het maandtarief bij private lease?
Alle kosten behalve uw brandstofkosten. Dus de rente en afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, verzekering, 24-uurs pechdienst in Nederland, de wegenbelasting en de btw zijn inbegrepen.

Hoe lang kan ik in de private lease auto rijden?
Een private leasecontract sluit u af voor 24, 36, 48 of 60 maanden. Korter kan eventueel ook.

Hoe werkt het met bekeuringen?
Hoewel uw auto juridisch en economisch eigendom blijft van LuxorLease, worden bekeuringen rechtstreeks naar uw huisadres gestuurd door het Centraal Justitieel Incasso Bureau. U dient ze zelf te voldoen.

Heb ik bijtelling over mijn private lease?
Nee van bijtelling is geen sprake, omdat u privé alle kosten draagt.

Voor iedereen een passende leasevorm
Of u nu een zakelijke rijder bent en een auto, bestelbus of vrachtwagen wilt leasen. Of u wilt als privépersoon een auto leasen? Wij hebben de geschikte leasevorm voor u. Welke vorm het beste bij u past hangt af van een aantal factoren. Is iets niet helemaal duidelijk of wilt u meer weten? Geen probleem, bel ons op (010) 850 40 00 voor een vrijblijvende afspraak en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Van links naar rechts: Martin den Heijer en Ron Wolsheimer

Wilt u kennis met ons maken?

Wij zetten de koffie klaar! Bel ons voor een vrijblijvende afspraak en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.