Zakelijk leasen

Uw medewerkers hebben vervoer nodig, of u wilt een auto voor uzelf leasen. Dan zult u blij verrast zijn als u ons belt. Wij zijn dé persoonlijke leasemaatschappij, met oog voor de wensen van onze klanten. We denken mee en komen altijd met een passende oplossing. Bij ons kunnen dingen vaak wel die bij andere niet kunnen. Probeer het zelf maar.

Leasevormen

Er zijn bijna net zoveel leasevormen als dat er berijders zijn. De leasevorm die het beste bij u past hangt af van een aantal factoren. Denk dan onder andere aan zaken als; rijdt u zakelijk of privé. Wilt u zeer kort, kort of lang leasen. Wilt u al uw mobiliteitskosten in het leasebedrag hebben of juist niet. Daarnaast speelt persoonlijke voorkeur ook nog een rol.

Welke vorm u ook kiest, wij hebben de leasevorm die u het beste past. We informeren en adviseren u daar graag over, want er kan vaak veel meer dan u denkt. Zeker omdat wij anders denken dan de hele grote leasemaatschappijen die alleen maar in standaard oplossingen kunnen of mogen denken.

Hieronder treft u alle standaard zakelijke leasevormen aan die we u kunnen aanbieden. Maar daarnaast hebben we ook nog vormen die we kunnen toesnijden op uw situatie. Is iets niet helemaal duidelijk of wilt u meer weten? Geen probleem, bel ons voor een vrijblijvende afspraak en we vertellen u graag meer over onze mogelijkheden.

Full operational lease

Als u een full operational leasecontract afsluit zijn alle kosten die voortkomen uit het gebruik van de auto opgenomen in het contract. Kortom, u hoeft alleen nog maar de brandstof te betalen. U weet dus bij het afsluiten van het contract precies waar u aan toe bent. Alsof u een all inclusive vakantie boekt. U betaalt een vast bedrag per maand.

In het full operational maandbedrag zijn de volgende kosten opgenomen:

• Rente en afschrijving;
• WA Casco verzekering met Ongevallen Inzittenden Verzekering, aan te vullen met een Schade Verzekering Inzittenden;
• Houderschapsbelasting en leges;
• Reparatie en onderhoud;
• Zomerbanden, aan te vullen met winter- of all seasonbanden;
• Vervangende auto;
• Hulp bij pech of schade in binnen- en buitenland;
• Een (internationale) tankpas i.c.m. een maandelijks voorschot;
• U weet bij het afsluiten van het contract precies waar u per maand aan toe bent.

Voordelen full operational lease
Het grote voordeel van deze leasevorm is dat u precies weet wat u per maand kwijt bent, dat maakt budgetteren een stuk eenvoudiger.  De kosten voor een onderhoudsbeurt, afhandeling van schade of pech? Het is allemaal meegenomen in het maandbedrag. Geen verrassingen dus en dat geeft een goed gevoel. Wij investeren in het voertuig en blijven eigenaar, u kunt de auto gebruiken gedurende de looptijd. Hierdoor staat de auto ook niet op uw balans, waardoor u uw liquiditeitspositie optimaal kunt benutten.

Aan het einde van de looptijd levert u de auto weer in en kunt u overstappen in een nieuwe auto. Wij zorgen verder voor de verkoop van de ingeleverde auto, hierbij loopt u dus geen enkel risico. Wilt u vooraf weten tegen welk bedrag u de auto kunt overnemen dan geven wij een koopoptie af.

Full operational lease, de kenmerken op een rij:

• Duidelijk vast maandbedrag;
• Geen onverwachte kosten;
• Voertuig blijft eigendom van LuxorLease;
• Auto staat niet op uw balans, goed voor uw liquiditeitspositie;
• Aan het einde van de looptijd levert u de auto weer in, of u neemt hem over;
• Geen gedoe met tankbonnetjes;

Financial lease

Indien u kiest voor Financial Lease, wordt de auto (bestelbus of vrachtwagen) uw eigendom. U kiest zelf het vervoermiddel uit dat u wilt kopen, bij de dealer van uw keuze. Wij regelen de financiering voor u. Maandelijks lost u middels het leasebedrag een stukje van de aanschafwaarde plus rente af. Als de leaseperiode is afgelopen bent u volledig eigenaar van de auto. U kunt ervoor kiezen om in de looptijd de gehele aankoopsom af te lossen of een restantbedrag over te houden aan het einde van de looptijd. In dat laatste geval wordt u eigenaar na betaling van het restbedrag.

Voordelen Financial Lease
Bij deze leasevorm bent u na de looptijd zelf eigenaar van de (bestel)auto. Het is vanaf het begin uw economisch eigendom. De betreffende (bestel)auto komt als bedrijfsmiddel op uw balans. U profiteert dus mogelijk direct van de fiscale voordelen, zonder dat u in één keer een grote investering hoeft te doen. Omdat u zelf zorg draagt voor alle bijkomende kosten, zoals het onderhoud, zal het maandelijkse leasebedrag lager uitvallen dan bij andere vormen. Aan het einde van de termijn bent u vrij om de (bestel)auto te verkopen. De mogelijke inruilvoordelen/opbrengsten zijn voor u. Deze vorm van leasen is een zeer aantrekkelijk alternatief voor kopen.

Financial Lease, de kenmerken op een rij:
• De (bestel)auto komt op uw balans
• U bent direct economisch eigenaar
• Alle mogelijke fiscale voordelen zijn voor u
• Indien wenselijk kunt u de verschuldigde b.t.w. tijdelijk meefinancieren
• Na het voldoen van de slottermijn, bent u eigenaar van de auto

Netto operational lease

De keuze voor netto operational lease is vaak een boekhoudkundige keuze. Bij deze leasevorm zijn de aanvullende diensten die normaal horen bij operationele lease (zoals onderhoud) niet inbegrepen in de leaseovereenkomst. U dient dus zelf zorg te dragen voor zaken als het onderhoud, schade, reparatiekosten, e.d. De reden om toch te kiezen voor deze vorm van operational lease is het feit dat de vervoersmiddelen die u least niet op uw balans komen te staan. Dit heeft een positief effect op uw solvabiliteit. Dit komt doordat het eigen vermogen verhoudingsgewijs toeneemt, omdat het balanstotaal afneemt. Deze manier van leasen is een interessante alternatieve manier om uw (bestel)auto zakelijk te financieren voor de volle 100%. Op die manier houdt u, uw liquide middelen beschikbaar voor uw corebusiness. De (bestel)auto komt niet op uw balans te staan, waardoor uw solvabiliteit niet wordt aangetast.

Het grote verschil met operational lease is dat u zelf de exploitatierisico’s heeft van de (bestel)auto.

Netto operational lease, de kenmerken op een rij:
• Beschikbaar houden van liquide middelen
• Off-balance financieren van de (bestel)auto
• Geen balansverzwaring en dus een betere solvabiliteitsratio
• De (bestel)auto is na de leaseperiode te koop (dit is geen verplichting)

Welke leasevorm past u het beste?
Wilt u meer weten over een bepaalde leasevorm of ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen nood, we helpen u graag verder met goed en helder advies.

U kunt ons altijd bereiken op: 010-850 4000.

Van links naar rechts: Martin den Heijer en Ron Wolsheimer

Wilt u kennis met ons maken?

Wij zetten de koffie klaar! Bel ons voor een vrijblijvende afspraak en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.